Белчев скочи на Локо Пловдив, отрече за Жеков
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши треньорът на ЦСКА София Стамен Белчев упрекна Локомотив (Пловдив) за отказа за отлагане на срещата в Първа лига, която предстои да се играе между двата най-важни двубоя на Червените в Лига Европа.

Утре Армейците се изправят срещу тима от Фарьрските острови Б36 Торсхавн, а при успех идната седмица ще гостуват на победителя в сблъсъка между Базел и Анортозис Фамагуста в бараж за влизане в груповата фаза на надпреварата.

Черно-белите обаче бяха категорични и отхвърлиха предложението от “Българска армия” за оттлагане на дуела.

“Мисля, че ЦСКА е български отбор и когато става въпрос за европейските турнири и честта на България… навсякъде другаде биха отменили мача,” не скри разочарованието си Стамен Белчев на днешната прес-конференция.

“Не разбирам защо от Локомотив не се съгласиха. Може би за тях това е най-важният мач.”

Белчев отрече тиражираната в доста медии новина за привличането на носителя на “Златната обувка” Петър Жеков. Издания обявиха, че наставникът на Червените се обърнал за помощ към бившия голмайстор след продължаващите чести пропуски на Али Соу и някои от останалите офанзивни играчи.

“Неприятно е като има пропуски, но Соу е невероятен футболист,” каза Белчев. “За Петър Жеков? Не е коментиран този вариант да ни помага. Мисля, че се справяме засега.”

Белчев заяви също, че ЦСКА е получил отказ на желанието си да изпрати разузнавач на двубоя между Базел и Анортозис.

“Искахме да изпратим човек на Базел и Анортозис, но не ни разрешиха за наш представител,” обясни бившият нападател.