Белград празнува с Ноле, западните медии пак подскочиха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Англосаксонският свят така и не може да преглътне, че най-добрите тенисисти в момента са от Сърбия, Русия, та дори Гърция

Доминацията на Новак Джокович отдавна боде очите на западния свят, който си е присвоил правото да се смята за вдъхновител на всичко стойностно, случващо се в света на тениса.

Ноле излезе сред хората в Белград, за да отпразнува подобряването на изключително престижен рекорд. От понеделник той официално е за 311-а седмица начело на световната ранглистата, с което записа името си под номер в историята, изпреварвайки Роджър Федерер.

Медиите на Острова и отвъд Океана пък, както обикновено, влизат в ролята на морални стожери. Повод за раздразнението, разбира се, бе поредният свободолюбив маниер в поведението на Ноле, но същинската причина се крие някъде зад факта, че напоследък лаврите обират тенисисти от Русия, Сърбия и Гърция…

Във вторник вечер Ноле се появи на терасата на ресторант “Новак” в Нови Белград, който е собственост на тенисиста и семейството му.

Белград празнува с Ноле, западните медии пак подскочиха 1

Още преди това се разбра, че ще има купон и хиляди се струпаха на улицата отпред. Посрещането на шампиона бе с песни и и факли като на футболен мач, след което Ноле се обърна с кратко обръщение към празнуващите, за да постави началото на парти, гарнирано с музика и танци.

След подобряването на рекорда общината в Белград бе оцветена в сръбския трибагреник, а от нея също се чуваше музика. Кадри с победи на Джокович пък бяха прожектирани върху фасадата на сградата в центъра на сръбската столица.

Белград празнува с Ноле, западните медии пак подскочиха 2

И докато местните медии отразиха с настроение празничната обстановка, на Запад отново се появиха куп жлъчни публикации, в които Ноле е посочен с пръст.

Британски и американски медии разкритикуваха Джокович за нарушаване на анти-COVID правилата. Te атакуваха Ноле, тъй като излязъл сред хората без предпазна маска на лицето, а освен това “събрал тълпи на улицата, на малко пространство, противно на мерките и разпоредбите.”

Поредно нарушение!” гърми английският “Индипендънт”, а американски медии също отбелязват, че това “става тенденция” при звездата от Сърбия.