Белингам понесе Англия на раменете си за 1:0 над Сърбия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Звездата на Реал Мадрид продължи страхотната си форма този сезон с победен гол в Гелзенкирхен

Англия потегли на Евро 2024 с не много убедителен, но ценен успех с 1:0 над Сърбия в мача им от група “C”. Големият герой за “трите лъва” беше младата им звезда Джудж Белингам, който вкара победния гол още през първото полувреме.

След като успя да установи пълен контрол над срещата в първите минути, Англия поведе в 13-та минута, когато Сака получи отличен пас по десния фланг от Уокър и центрира на границата на вратарското поле, където Белингам, връхлитащ от втора позиция, сложи глава на пътя на топката и матира Райкович.

В 25-та минута Уокър можеше да удвои аванса на британския тим, но ударът му покрай сръбския страж излезе встрани.

След час игра Сърбия имаха претенции за дузпа след като Митрович падна в наказателното поле при опита си да изпревари Рамсдейл за спорна топка, но Даниеле Орсато не отсъди наказателен удар.

В последните десет минути първо Душан Влахович отправи силен изстрел извън наказателното поле, който вратарят на Англия спаси, а при последвалия корнер Хари Кейн беше на правилното място да избие с глава опасен шут към горния ляв ъгъл на вратата на англичаните, за да опази сухата мрежа и победата.