Добави коментар
"Осъзнах, че трябва да се променят много неща вътре в клуба, но не смеех да ги поискам веднага, защото съм бивш мениджър на Ливърпул", заяви той.

Опитният мениджър Рафаел Бенитес се върна към престоя си начело на Евертън и разкри защо се е стигнало да раздяла между двете страни.

62-годишният специалист обясни, че не е бил съгласен с клубната политика на „карамелите“, но добави, че не е имал смелостта да поиска промяна.

„Нямаше да приема офертата на Евертън, ако нямаше да направя всичко по силите ми, за да подобря представянето на отбора на терена. Знаех обаче колко трудно щеше да бъде, тъй като съм бивш треньор на Ливърпул. Може би това ме спря във вземането на някои решения“, сподели Бенитес в интервю за „Скай Спортс Нюз“.

„Попитах ръководството дали е окей с всичко това, а те казаха, че нямат проблем. В главата ми обаче се въртеше това, че са похарчили 600 милиона лири за трансфери, а нещата не вървят, собственикът не е доволен и феновете не са щастливи. Осъзнах, че трябва да се променят много неща вътре в клуба, но не смеех да ги поискам веднага, защото съм бивш мениджър на Ливърпул“, продължи той.

„Притеснявах се хората да не си помислят, че искам да променям собствения им клуб. На друго място щях да поискам тези промени. Правил съм го и преди, защото само така можеш да промениш футболната култура на един отбор. В Евертън това нямаше как да се случи, за съжаление“, каза още Рафа Бенитес.

Добави коментар
Гласувай:
4.6/5 - 13 гласували