Бензема изведе Реал Мадрид до трите точки срещу Еспаньол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" записа нов успех в Ла Лига, Бензема с 2 гола

Реал Мадрид постигна трета поредна победа като гост от началото на сезона в Ла Лига, след като надви Еспаньол с 3:1. В герой за “лос бланкос” отново се превърна Карим Бензема, който реализира две попадения в края на мача. Преди това точни бяха Винисиус за Реал и Хоселу за домакините.

Тимът на Карло Анчелоти започна силно срещата и доминираше на терена. В 12-ата минута гостите откриха, след като Чуамени пусна страхотен пас към Винисиус и бразилецът преодоля Лекомт за 0:1

В средата на полувремето домакините станаха по-агресивни и опитваха атаки към съперниковата врата. Все пак Реал продължи да бъде по-опасен. В 30-ата минута Винисиус бе близо до втория си гол. Малко след това шут на Тони Кроос бе блокиран.

В 38-ата минута Тибо Куртоа отрази удар на Соуса. Минути след това удар на Кабрера мина близо покрай гредата на гостите. Еспаньол заслужено стигна до изравнителен гол секунди след това, като автор на попадението бе Хоселу – 1:1.

През второто полувреме Еспаньол се представи силно и даваше малко възможности за опасни нападения на съперника. Каталунците полагаха много усилия да се противопоставят на доста по-класния си съперник.

В средата на втората част Куртоа направи страхотно спасяване при удар на Хоселу от близка дистанция. В следващите минути нямаше чисти голови ситуации и срещата отиваше към реми.

В 88-ата минута обаче Карим Бензема поведе Реал Мадрид към успеха. Френският нападател засече с крак центриране на Родриго и не остави шансове на стража на домакините – 1:2.

В добавеното време дискусионна ситуация беляза срещата. Родриго прати топката във вратата на каталунците, но имаше засада при подаването към него. Преди това обаче вратарят на Еспаньол фаулира Себайос пред границата на наказателното поле. Главният рефер разгледа ситуацията с ВАР и показа червен картон на вратаря Лекомт и гостите получиха пряк свободен удар на чудесна позиция.

С изпълнението се нагърби Карим Бензема и французинът вкара втори гол с прецизен удар, като капитанът на домакините Кабрера, който сложи ръкавиците след изгонването на Лекомт, не успя да реагира.