Бенжамен Павар в защита към Варан нападна Рио Фърдинанд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Къде беше Рио, когато Шави центрира в наказателното поле към най-ниския играч на терена във финала на Шампионската лига през 2009 г.?

Бенжамен Павар защити своя сънародник и съотборник в националния отбор на Франция Рафаел Варан след като Рио Фърдинанд си позволи да изрази по-негативно мнение по негов адрес. Фърдинанд коментира, че засега Варан не е футболиста, който привържениците и ръководството на Манчестър Юнайтед са очаквали да бъде след пристигането си на „Олд Трафорд“ през 2021.

„Той беше в един отбор (визирайки Реал Мадрид), където всеки знае, че играчите там работят на най-високо ниво, всички играят на максимално ниво, и то последователно. Оттам отиде в абсолютно противоположната ситуация, в която отборът има нулева функционалност, никаква увереност, никакви насоки и никакво структура на това къде отиват нещата. Разликата за него бе голяма, но просто не е футболиста, когото всички очакваха да бъде“, сподели легендарният бранител на „червените дяволи“.

Отговорът на Павар не закъсня: „Не мисля, че Рафаел Варан трябва да се вслушва в съвета на Рио Фърдинанд. Къде беше той, когато центрира в наказателното поле към най-ниския играч на терена във финала на Шампионската лига през 2009 г.? Варан участва във всички финали и големи мачове, в които е играл. Той спечели Световното първенство и 4 трофея от Шампионската лига. Рио Фърдинанд е този, който трябва да попита Рафаел как се прави.“

Отговор имаше и от френския бранител на “червените дяволи”, но на футболния терен. Той отбеляза попадение във вратата на Уулвърхемптън в първия кръг на Висшата лига, с което донесе първите три важни точки за тима си.