Берба: Оле трябва да остане,но само ако класира отбора в топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер не трябва да се разглежда просто като преходен треньор, но само ако успее да класира отбора в топ 4. Това постижение би укрепило позицията му в клуба, казва бившия нападател на “червените дяволи” в редовната си рубрика за букмейкъра Betfair.

“Червените” се намират на 5-тата позиция, но пък са в серия от пет поредни срещи без загуба и само на три пункта от заемащия желаното 4-то място – Челси.

Митко, който вдигна два трофея във Премиер лийг с екипа на “червените дяволи”, казва, че норвежкия специалист има нужда от подкрепа от шефовете на клуба. Но това е Манчестър Юнайтед и ако Оле иска да прекрати спекулациите за бъдещето си, ще трябва да изгради силен отбор и да постигне съответните резултати.

“Ще бъде страхотно, ако Юнайтед успее да завърши в топ 4” – казва Бербатов. – “Това ще даде нужното самочувствие на треньора. Всички ние знаем, че той е подложен на много тежък натиск и непрестанни критики. Хората постоянно обсъждат неговото бъдеще в клуба, но класирането в топ 4 ще му осигури нужното спокойствие. На Оле не трябва да се гледа като преходен мениджър, това най-малкото е неуважително. Нека му покажем заслужения респект.”

Не трябва да се забравя, че има огромна вероятност Манчестър Сити да бъде наказан и да му бъде отнето правото да участва в европейските клубни турнира, заради нарушения във финансовия феърплей, и като нищо 5-тото място също може да класира Юнайтед в Шампионската лига.

Берба коментира и предстоящия двубой на Манчестър Юнайтед, с другия му бивш отбор – Тотнъм. “Червените дяволи” ще играят със “шпорите” при подновяването на настоящата кампания, а и в първия кръг на новото първенство.

“Първият мач винаги е много важен. Юнайтед трябва да грабне своя шанс. Ако те го направят, ще има огромна промяна през следващия сезон, която ще се види лесно.”