google новини лого Последвай ни
Добави коментар
След като Бундеслигата стана първото голямо първенство, което се рестартира след блокадата, причинена от коронавируса, млади таланти като Хаверц все по-често се появяват под светлината на прожекторите.

Високоценения млад атакуващ халф на Байер Леверкузен Кай Хаверц не трябва да избързва с преминаването си в Английското първенство, а да се концентрира върху подобряването на играта си, казва бившия нападател на “аспирините” Димитър Бербатов за букмейкъра “Бетфеър“.

20-годишния халф отбеляза два гола при победата на Леверкузен с 4-1 над Вердер Бремен в понеделник и това отприщи вълна от медийни спекулации, изпращащи го в английските грандове Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Челси.

“Хаверц трябва да свикне с шума, който се вдигна около него, след двата му гола в понеделник, защото все повече големи отбори ще се опитват да го привлекат” – казва Берба, който изкара пет сезона с екипа на Леверкузен, преди да премине в Тотнъм през лятото на 2006-та.

“Той има нужните качества и ако продължава да играе толкова добре, големите отбори ще продължават да го следят. Всички погледи са насочени към Бундеслигата в момента и ако вкараш няколко гола и играеш добър футбол, не е изненада, че отбори като Ливърпул започват да те следят.”

Българинът бе в средата на 20-те си години, когато премина във Висшата лига и вярва, че за Хаверц ще бъде добре ако натрупа малко опит, преди да премине към толкова интензивно първенство.

“Иска ми се да видя Хаверц във Висшата лига по някое време, но не сега” – казва Бербо, говорейки като посланик за букмейкъра „Бетфеър“.

“Мисля, че още му е рано. Също така смятам, че той трябва да натрупа малко повече мускулна маса, преди да играе във Премиер лийг. Всички знаете как защитниците могат да те притиснат и смачкат на парченца и трябва винаги да си готов да се озовеш на земята.”

“Мисля си, че той трябва да остане в Байер за да се развива и да натрупа опит, който да му помогне, ако реши да премине някъде другаде.” – завършва Митко.

Байер Леверкузен се намира на 5-то място в подреждането, на една точка зад четвъртия РБ Лайпциг и две зад третия – Борусия Мьонхенгладбах, на който ще трябва да гостуват през настоящата седмица.