Бербатов и бизнесмен влизат в битката за шефското място в БФС

Бербатов и бизнесмен влизат в битката за шефското място в БФС 1
0 0
До този момент официални претенции към поста са изразили Христо Порточанов и президентът на Марица Христо Христов

Димитър Бербатов взе решението да влезе в битката за шефското място в БФС, като бившият играч на Манчестър Юнайтед ще работи в екип с бизнесмена Петър Величков, който ще е реалният кандидат за поста.

Близки хора до Бербо разкриват, че той вече е узрял за идеята да влезе в управлението на българския футбол, но държи да го направи в екип с опитен човек, който се е доказал като успешен ръководител в бизнеса, съобщава dsport.bg.

Петър Величков е бивш генерален директор на една от най-големите компании в България – петролната OMV, а в последните два мандата е член на Изпълкома на БФС. 49-годишният Величков има богат опит в управлението и именно това е причината Бербатов да реши да работи в тандем с него.

Все още не е ясно как точно ще се разпределят отговорностите на двамата при управлението на футболния съюз, ако бъдат избрани.

Очаква се в следващите няколко седмици двамата официално да обявят кандидатурата си за дуетно управление на футболната централа, като най-вероятно Величков ще е в ролята на президент на БФС, а Димитър Бербатов ще е вицепрезидент.

До този момент официални претенции към поста са изразили Христо Порточанов и президентът на Марица Христо Христов, но се очаква и някои от сегашните ръководни фактори на футболната централа да се включат в борбата, както и един от адвокатите, които се занимават с футболни дела.