Бербатов и Стенли с нов залп към ръководството на БФС
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Как да поддържаме реалистичните очаквания към нашите момчета? Разбираме, че и победата, и загубата са част от спорта. Въпреки че повечето мачове на националния ни отбор завършват разочароващо и болезнено за всички нас в последните години!

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и неговият бивш съотборник в националния отбор и съмишленик в идеите Стилиян Петров излязоха в рамките на няколко часа с критични постове в социалните мрежи.

Двамата атакуваха с доста остър тон актуалното ръководство на футболния съюз. Петров, който е и рекордьор по брой мачове с националната фланелка, е на мнение как българският фен няма да усети отново истинска наслада, докато настоящото ръководство е начело. Той акцентира върху мача с Черна гора в неделя (1:2) от Европейските квалификации и попита “как българските фенове трябва да се справят повтарящи се загуби на националния отбор, безхаберните интервюта и безочливите обещания на деградирали ръководители”.

На страницата “Р-Еволюцията” е тук, която е официалната платформа на кандидатурата на Бербатов, голмайстор номер 1 на представителния тим пък пита защо ФИФА не предприема нещо спрямо президента на БФС Борислав Михайлов.
“Омръзна ли ви от празни обещания и клишета? Колко пъти още трябва да чуем: толкова си можем, подмладяваме отбора, до три години, до пет години?”, пита Стилиян Петров.

“Как да поддържаме реалистичните очаквания към нашите момчета? Разбираме, че и победата, и загубата са част от спорта. Въпреки че повечето мачове на националния ни отбор завършват разочароващо и болезнено за всички нас в последните години!

Как да се съсредоточим върху положителни страни във всеки процес, вместо да мислим само за загубите? Сериозно внимание трябва да се обърне на представянето на отделните играчи, подобряването на отбора или други фактори, които показват напредък“, се казва в част от обръщението на Стилиян Петров.

Според него, съдбата на селекционера Младен Кърстаич е ясна и предстои в следващите дни да бъде сменен. „Сега предстои смяната на поредния треньор. За пореден път един си тръгва и идва следващият, а процесът на управление и действията на ръководните органи си остават все същите – остарели, некомпетентни и компрометирани.

“Докато тези управници не бъдат изритани и държани под отговорност за всичките им управленски недъзи, няма да усетим онази наслада отново. Единствено цялата българска общественост може да извърши това. Защо? Защото няма как да плащат на съдии в съдилища, няма как да заплашват клубове, няма как да обещават нищожни заплатки на затънали до гушата сънародници. Камъни и колове трябва за тези таратутняци“.

В поста на Димитър Бербатов се припомнят стари обвинения към Михайлов и се задава въпрос дали „Ненамесата на ФИФА в случая „Михайлов“ подсказва за двоен стандарт. Излиза, че ФИФА реагира, само когато това е продиктувано от широк обществен интерес. Това не говори добре за световната футболна централа и процесите там. ъй като БФС е член и на ФИФА, и на УЕФА, задаваме същия въпрос и към европейската футболна асоциация: УЕФА, в колко голям скандал трябва да се замеси президент на източноевропейска футболна федерация, за да се стигне до санкция?“, завършва публикацията в страницата .