google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Димитър Бербатов с коментар за събитията в родния футбол

Легендата на българския футбол и бивш футболист на ЦСКА – Димитър Бербатов, направи коментар относно ситуацията на ‘Българска армия”. Той използва традиционната си рубрика „Колонката на ДБ“ в блога си на своя сайт Berbatov.com, за да сподели своите виждания по актуални теми.

Ето какво написа Бербатов за обявеното от Гриша Ганчев оттегляне от ЦСКА след обвинения от фенове:

Тази седмица имаше доста трусове на “Армията”, свързани с намеренията на собствениците да се оттеглят от клуба. Не съм запознат с подробностите, защото винаги има нещо, което се случва зад кулисите, но, разбира се – това са лоши новини за всички свързани с клуба! Дали е заради финансови проблеми, дали са лични причини, дали е заради тази декларация на определена част от феновете, дали е заради трансфера на Соу (за него по долу), всички трябва да си извадят нужните поуки от случващото се! Не искам да коментирам, ако е свързано с издържането на клуба, но ако е личен мотив, което се преплита с тази прословута декларация, тук ще си позволя да дам мнение. А то е, че всички сме хора! Каквито и да сме, винаги има момент, когато търсим добрата дума, добрата реакция, одобрението! Всеки носи своето достойнство, а когато от другата страна стои неблагодарност, понякога може да става дума точно затова, колкото и банално да звучи. А когато се съберат много различни проблемни фактори на едно място, лесно може да се премине границата. И в момент на емоция или не – човек да реши да прекрати това, което прави. Задавайки си въпроса: “Заслужава ли си!?” Казано на прост език – “Аз направих/правя толкова за отбора, а получавам само ирония, обиди, неблагодарност… Заслужава ли си!?”

Всеки трябва да си знае ролята и мястото, когато става въпрос за подобни неща, и да не прекрачва границата… Но, хора сме… Правим грешки постоянно… Ако обаче правиш една и съща грешка винаги, тогава какъв те прави това? И ще те търпи ли някой?!

Също така Бербатов коментира и други теми около българския футбол. Според бившия играч на Манчестър Юнайтед, отборът на Арда е поднесал изненада в първия кръг от втория полусезон на efbet Лига, побеждаайки Ботев Пловдив. Митко споделя също, че за пореден път Мартин Камбуров е доказал мотивацията си да бележи и младите трябва да си водят записки от него.