Бербатов: “Конкуренцията на Хендерсън ще помогне на Де Хея”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов заяви, че критикуваният напоследък вратар на тима Давид де Хея е позагубил формата си, тъй като няма реална конкуренция на “Олд Трафорд”.

Най-добрият реализатор в историята на българския национален тим смята, че Дийн Хендерсън, който играе изключително успешно под наем в Шефийлд Юнайтед би могъл да помогне за разрешаване на проблема.

“Според мен той все още е един от най-добрите вратари в света, независимо от грешките, които допусна през този сезон,” заяви Бербатов. “Всички вратари в миналото, дори най-големите величия, са правели грешки през годините.

“Давид сам трябва да направи оценка на представянето си. Сигурен съм, че той осъзнава, че не играе на ниво в момента и че може да се справя много по-добре.”

Де Хея бе подложен на унищожителни критики за представянето си в полуфинала с Челси в турнира за ФА Къп, загубен от Манчестър Юнайтед с 3:1. Именно негова бе вината за головете на Оливие Жиру и Мейсън Маунт.

Бербатов вярва, че връщането на Хендерсън на “Олд Трафорд” ще помогне много на Де Хея.

“Манчестър Юнайтед ще помогне много на Де Хея ако реши да върне Хендерсън, който се справя невероятно в Шефийлд,” коментира екс-стрелецът на Байер Леверкузен и Тотнъм. “Играчите се нуждаят от конкуренция.

“Хендерсън е на 23 – възраст, на която един вратар все още е смятан за твърде млад, той има още много футбол пред себе си. Но се вижда, че той жадува да играе и мисля, че точно конкуренцията, която може да създаде за Де Хея би направила разликата.

“Понякога просто се чувстваш прекалено сигурен за поста си и именно това е момента, в който започваш да правиш грешки.”

Хендерсън, който има апетити и за вратарския пост в националния тим на Англия, записа впечатляващите 13 “чисти мрежи” през този сезон.