Бербатов пред Betfair: Никой не бива да критикува Симеоне за работата му
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Димитър Бербатов се изрази в защита на наставника на Атлетико Мадрид Диего Симеоне. Преди два дни “дюшекчиите“ елиминираха настоящия европейски клубен шампион Ливърпул на 1/8-финалната фаза на Шампионска лига. След края на двубоя, мениджърът на тима от “Анфийлд” – Юрген Клоп, критикува дефанзивния стил на игра на мадридчани.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов е на мнение, че Симеоне не трябва да бъде критикуван. Той налага стил в Атлетико, който върши работа и постига резултати.

„При управлението на Симеоне, Атлетико се отличава с определен стил на игра, който той работи. Нападението на Ливърпул хвърли всичко, а грешките в отбраната струваха много на отбора. Концентрацията им сякаш не бе на най-високо ниво, а липсата на титулярния страж Алисон оказа влияние. Не ме изненадва факта, че Атлетико победи Ливърпул“, коментира Бербатов в традиционния си блог за Betfair.

„Юрген Клоп допусна грешка, като изрази критики към Атлетико и Симеоне за дефанзивния стил на игра. Как играе отборът изцяло зависи от Диего Симеоне, който не трявба да се влияе от критиките. Ливърпул много добре знаеше как Атлетико Мадрид ще играе и въпреки това не успя да го отстрани от турнира. Симеоне изповядва стил, който върши работа. Той трансформира отбора на Атлетико Мадрид и го направи финалист в Шампионска лига. На няколко пъти “дюшекчиите” застрашиха хегемонията на испанските грандове Реал Мадрид и Барселона в “Ла Лига”. Симеоне превърна Атлетико в опасен отбор и не трябва да бъде критикуван от никого“, добавя Бербо.

„Преди време Симеоне бе спряган за няколко клуба от “Премиър Лийг”, включително Манчестър Юнайтед, Челси и Тотнъм. Тези големи отбори имат различни традиции. Самият факт, че Симеоне е желан от тях, казва всичко за неговите успехи. Когато най-сетне си тръгне Атлетико, ще трябва да реши къде да продължи кариерата си. Според мен няма значение кой клуб ще избере, той пак ще заложи на същия стил на игра и ще направи нужните трансфери, за да го практикува“, сподели Бербатов.