Бербатов с дарение и послание в тежката ситуация с Covid-19 (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Футболист номер 1 на България за 21 век Димитър Бербатов се обърна към феновете си и общността чрез личния си профил във “Фейсбук”, като бившият играч на Ман Юнайтед отдаде почит и изказва благодарността си за невероятната работа, която вършат българските лекарски лица в изминалите дни в борбата с коронавируса.

Димитър Бербатов сподели, че е извършил дарение към Българския лекарски съюз. Голмайсторът подкани и други хора да направят същото, както и призова за спазване на всички мерки за неразпространение на коронавируса.

„В момента сме в една безпрецедентна ситуация и затова желая да изкажа цялата си благодарност към всички медицински лица и лекари и всички като цяло, които се борят да спрат разпространението на този вирус“.

„Въпреки че майка ми е бивш медицински служител, аз в този момент не мога да си представя каква е ситуацията – безсънните нощи, емоцията, усилията, неприбирането вкъщи, само за да се спре вируса. Най-малкото, което мога да кажа е благодаря!“.

Димитър Бербатов разкри новината, че е направил дарение, с което показва колко голямо сърце има.

“Взех решение да направя лично финансово дарение на българския лекарски съюз за закупуването на консумативи, за да може всички медицински работници, които са на първа линия да бъдат защитени. Надявам се, че и други ще последват моя пример – кой с колкото може. Всички сме заедно в това предизвикателство“.

Бившият нападател на Тотнъм призова българските граждани да си останат вкъщи и да се спазват марките за безопаност.

„Наясно съм, че има хора, на които им се налага да работят и сега. Нека всички останали си останем вкъщи, както и да бъдем внимателни. Трябва да спазваме указанията и да спазваме дистанция помежду ни. Не трябва, разбира се, да спираме да се усмихваме. Когато сме вкъщи разполагаме с повече време за децата, повече време да се самоусъвършенстваме“, завърши Митко Бербатов.

Вижте видео с обръщението на Бербатов:

We found ourself in very difficult situation! That's way i want to say THANK YOU to all DOCTORS, NURSES, HOSPITALS, our…

Gepostet von Dimitar Berbatov am Montag, 23. März 2020