Бербатов: Управлението в българския футбол е некомпетентно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Грешно, некомпетентно, зависимо, хаотично!", написа Бербатов за управлението на БФС

Една от легендите на родния футбол – Димитър Бербатов, който е и кандидат-президент на Българския футболен съюз, направи коментар в своя блог футболните събития от изминалата седмица.

Според бившия футболист на Манчестър Юнайтед, управлението на футбола у нас е некомпетентно и хаотично. Това се показва и от действията на отговорните лица, свързани с налагането на служебна загуба на отбор в мач и отмяната на решението няколко дни след това.

Ето какво написа Бербатов:

И цитирам стенограмата на БФС от октомври 2019 г., извадена от Dsport:

Венци Стефанов: “Ако ме питате, направете така, колкото по-дълго да няма конгрес.”

Йордан Лечков: “Аз съм на същото мнение.”

Всичко друго – връщане на оставка след 550 дни, неотлагане на мач от Първа лига, при положение че има достатъчно болни хора и по разпоредбите трябва да се отложи, както се направи с друг подобен мач, служебни загуби, връщане на същия мач да се изиграе, изтриване на служебния резултат, опити да се променя първенството в движение, за да няма изпадащи… и още, и още – само доказва и потвърждава как се ръководи българският футбол. Грешно, некомпетентно, зависимо, хаотично! Но това по-горе доказва за пореден път моралното падение на част от тези хора! Какво по-голямо доказателство от това?! Да отлагат и отлагат колкото може повече! Затова призовавам журналистите по-скоро да извадят още от разговорите, записани на тези стенограми, за да се убеди всеки, който се интересува от футбол, за какви хора става въпрос!

Направете така, колкото по-дълго да няма конгрес!