Бербатов:”Парите, платени за Хаверц са лудост!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-добрият реализатор в историята на българския национален тим Димитър Бербатов разкритикува Челси за трансферната сума, платена за осигуряването на услугите на нападателя на Байер Леверкузен Кай Хаверц.

21-годишният германски национал сложи подпис под петгодишен договор със Сините, за да стане вторият най-скъп трансфер в историята на Челси след Кепа Арисабалага. Челси плати за Хаверц внушителните 70 милиона паунда.

Бербатов е сред най-големите почитатели на играта на Хаверц и вярва, че той ще бъде успешен на “Стамфорд Бридж“. Но въпреки това бившият стрелец на Манчестър Юнайтед и Тотнъм смята, че Челси е платил прекалено много за германеца.

„Мисля, че сумата, която Челси похарчи за Кай Хаверц е малко прекалено за моя вкус,” коментира Бербатов. “Нелепо е, става въпрос за твърде много пари. Хаверц е страхотен талант и съм негов голям фен.

“По време на престоя му в Байер Леверкузен го наблюдавах зорко всяка седмица, но въпреки това парите, които бяха платени за него са луди.

„Той е страхотен трансфер за Челси. Заедно с Тимо Вернер те със сигурност имат потенциала да се борят за титлата през новия сезон. Тестът ще бъде голям за тях.“

„Визията за играта на Хаверц, позиционирането му, последният пас, който може да достави, завършващият му удар и интелигентността му са всичко, което ще видим от него с фланелката в на Челси.

“Той искаше да напусне Леверкузен. Искаше да продължи напред в тази ранна възраст и ще има тази възможност, след като премина в една от най-добрите лиги в света. Той ще може да играе с най-добрите играчи.

“За Хаверц ще бъде от голяма полза, че ще играе заедно с Вернер. Когато отидете на ново място и имате съотборник, който е от същата националност или някой, който е играл в същата лига като вас преди това, е от огромна помощ.”