Берое излезе с писмо до БФС след ужаса в Перник
Добави коментар
Старозагорци разписаха седем точки от инцидентите

Берое публикуваха отворено писмо до БФС относно, по техни думи, “Действията и бездействията на делегата на футболната среща между Миньор (Перник) и Берое (Стара Загора) от турнира за Купата на България”.

Както е известно, по време на мача от Sesame Купата на България в Перник, феновете на старозагорци бяха атакувани от домакинските фенове и дори имаше ранени гостуващи привърженици.

Ето текста на писмото:

Уважаеми господа, ПФК „Берое“ публично изразява своето недоволство от действията, които за нас са по-скоро бездействия на делегата на футболната среща между „Миньор“ (Перник) и „Берое“ (Стара Загора) от турнира за Купата на България – Владимир Андреев. Ние сме категорични в искането си този делегат да бъде изваден от системата на футбола завинаги. Прикриването, от негова страна, на извършени редица нарушения стимулират футболното хулиганство и толерират безнаказаността на насилието по стадионите и извършителите на тези деяния. За нас, делегатът Владимир Андреев категорично не е изпълнил своите задължения, записани в чл. 31 т.3 от Наредбата за провеждане на първенства и турнири.

Какво имаме предвид:

1. Неописани в доклада действия на служебно лице от отбора домакин (на пистата, с бялото горнище от приложеното видео), който хвърля опасни за здравето предмети по гостуващата публика. Според нас, това е директорът на „Стадиона на мира“.

2. Неописани действия на диктора на стадиона, който си позволява да обижда публиката на „Берое“

3. Неописани обидни и нецензурни скандирания от публиката на домакините

4. Неописано хвърлени димки и факли от домакините, довели до спиране на играта

5. Неописани хвърляни опасни за здравето предмети – с последствия

6. Неописано потрошаването на МПС на гостуващите привърженици в района на стадиона

7. Неописана слабата организация по сигурността от страна на домакините, напротив – поставена е отлична оценка

Всичко това е несвършена работа от страна на делегата, което извежда в заблуда не само органите на БФС, но и цялата футболна общественост. Ние приемаме нашите наказания и за пореден път изразяваме своята позиция за нетолериране на хулиганството и агресията по стадионите.

Добави коментар
Гласувай:
5/5 - 10 гласували