Берое изпусна победата срещу Пирин, ще трепери за мястото си в елита
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлетата" изравниха с късен гол от дузпа

Берое направи реми 1:1 срещу Пирин в двубой от предпоследния кръг на плейофите за оцеляване в efbet Лига. Юношата на домакините Васил Василев даде аванс на заралии през първото полувреме, а Даниил Кондраков изравни за “орлетата” с гол от спорна дузпа в добавеното време.

След това реми тимът на Николай Киров събра 32 точки, като не успя да си гарантира спасение. Пирин пък вече има 31 точки в актива си и е на две пред 14-ия Хебър. В последния кръг благоевградчани приемат вече изпадналия Спартак Варна и при победа ще се спасят. Берое пък гостува на Хебър и най-вероятно в тази среща ще се определи кой отбор ще играе на бараж за оставане в елита.

Берое бе по-добрият тим през целия мач и се виждаше краен победител. В 31-вата минута заралии поведоха чрез Васил Василев. Младият талант на домакините шутира от 20-на метра, като топката рикошира във футболис на Пирин и се озова в мрежата – 1:0.

През второто полувреме Берое пропусна доста шансове за попадение. В крайна сметка “зелените” бяха наказани. В добавеното време Пирин получи дузпа, след като топката срещна ръката на Сана Гомеш при изпълнение на пряк свободен удар. Бурните реакции на бранителя му изкараха червен картон.

Даниил Кондраков не сбърка от бялата точка и се разписа във втори пореден мач. Така Пирин взе точка от трундата визита под Аязмото и може да се спаси директно при успех над Спартак Варна в последния кръг.