Берое най-накрая победи далеч от дома след 2:1 над Локо (София)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Старозагорци удържаха устрема на "железничарите" и нанесоха два удара за няколко минути

Берое успя да прекъсне дългата серия без успех далеч от Стара Загора и победиха с 2:1 Локомотив (София) в мача им от 18-ия кръг на efbet Лига.

Началото на срещата само няколко по-интересни момента. След половин час игра Франса намери с дълъг пас Илия Димитров, но юношата на Левски не уцели вратата.

Точно преди почивката самият Франса имаше възможност да стреля от добра позиция, но Караджов и Николов блокираха острието на столичани.

В 57-та минута отново Франса проби отдясно до аутлинията и опита да намери свой съотборник във вратарското поле, но защитник на Берое спря подаването.

Около четвърт час след началото на второто полувреме Мечев стреля от дистанция, топката тупна точно пред Любенов, който се намеси изключително слабо, а Трибуле беше на точното място да се възползва от грешката и да вкара за 0:1.

Само няколко минути бяха нужни за гостите, за да вкарат и втори гол. Серкан Юсеин мина като на шега покрай няколко защитника в черно и черврно, след което изведе Тунгара сам срещу Любенов, а малиецът завърши по чудесен начин.

Берое вкара и трети гол след това отново чрез Тунгара, но попадението му беше отменен заради засада. В 80-та минута Димо Бакалов върна надеждите на “железничарите” за равенство след като засече с глава центриране от корнер и Караджов трябваше да извади топката от мрежата си.

Така Берое събра 19 точки на 11-то място, докато столичани са осми с 26.