Берое не се затрудни за 2:0 над Крумовград
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Старозагорци изпуснаха класически успех след пропусната дузпа

Берое записа третата си победа този сезон, надвивайки с 2:0 новака Крумовград в Стара Загора.

Домакините бързо поведоха в резултата още в 12-ата минута. Матей Шимич сбърка, тъй като Майк Севайос наложи натиск, което позволи на Вини Трибуле да получи топката и да преодолее Янко Георгиев.

Три минути преди почивката Берое можеше да удвои аванса си. Трибуле отне от Патрик Луан, но след това не успя да вкара, а стреля в страничния стълб. Георги Давидов обаче беше привикан от ВАР да прегледа ситуацията в атаката и се оказа, че Патрик Луан е играл с ръка преди пропуска на Трибуле. Франческо Селесте пое отговорността да стреля от 11 метра, но Янко Георгиев спаси удара му.

Веднаха след пропуска обаче Крумовград сам си вкара втори гол. След късо разиграване от корнер топката бе центрирана в наказателното поле, Севайос я свали към Трибуле, който стреля с глава, а Алекс Колев си заби автогол.

След почивката в 62-та минута Алекс Колев се опита да се реваншира за автогола с мощен изстрел от дистанция, но Ачинели се справи с опасността. Четвърт час преди края стражът на домакините направи двойно спасяване и запази аванса на отбора си след удари на Колев и Димитър Тонев.

Така Берое събра девет точки на третата позиция, докато Крумовград освен успеха над Лудогорец от старта на шампионата, няма спечелена точка след това и е 12-ти.