Берое – новата люпилня на национали
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Впечатляващият рейд на Берое в първите кръгове на Първа лига очевидно не остава незабелязан и от селекционерите на различните националните формации.

Голмайсторът Кукула, който пропусна двубоя с шампиона Лудогорец през уикенда, стана петият футболист на старозагорци с повиквателна за мачове на международно ниво.

Кукула беше призован от старши треньора на Кабо Верде Педро Брито за контролите на африканската страна с Андора на 7 октомври и с Гвинея три дни по-късно.

Интересно е да се допълни, че друг играч на Берое – Стив Фуртадо, получи първа повиквателна за националния отбор на Кабо Верде.

Дебютна повиквателна за тима получи и доскорошният футболист на Черно море Патрик Андраде, който преди седмици премина в азербайджанския Карабах.

Както вече е известно Берое може да се похвали и с още трима национали от страни от Черния континент –  Илиас Хасани (Алжир), Гай Макоута (Конго) и Ибрахима Конте (Гвинея).

В следващия кръг Берое приема носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив). Двубоят е на 4 октомври от 17.45 часа.