Берое по традиция мина през Славия и излезе втори в efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отборът на Берое спечели с 2:0 гостуването си на Славия в последният мач от петия кръг на efbet Лига.

Попаденията за заралии реализираха Алиун Фал и Христо Попадийн, който си вкара автогол. “Зелено-белите” диктуваха събитията на терена през по-голямата част от мача, а с победата си се изкачиха на второто място във временното класиране, като имат точка по-малко от лидера Лудогорец.

Берое взе инициативата още от първата минуа на двубоя. Малко след началото на срещата Гаюс Макоута центрира много добре в наказателното поле на домакините към Алиун Фол, който намери добре топката, но ударът му мина много близо покрай вратата на Антониос Стергиакис.

В 6-ата минута Иван Минчев отправи удар от средна дистанция и вратарят на домакините успя да избие бомбения шут на халфа, а топкат отиде в Ибрахима Конте, чийто удар отново бе отразен от гръцкия страж, след което топката попадна в Алуин Фал, който шутира много неточно.

В 13-ата минута домакините застрашиха вратата на Берое, като Янис Карабельов стреля от воле от разстояние, но ударът му бе право в ръцете на Християн Василев. Берое откри резултат пет минути по-късно след изпълнение на ъгловия удар. Получи се разбъркване в наказателното поле на домакините, където Алиун Фал бе най-съобразителен и прати топката в мрежата от близка дистанция – 0:1. Това бе третото попадение на Фал от началото на сезона.

В 27-ата минута Радослав Кирилов можеше да изравни резултата, но шутът му премина покрай вратата на Християн Василев. Играта бе равностойна, като Берое даде инициативата и разчиташе на контра-атаки. В 44-ата минута Емил Стоев шутира от въздуха, но ударът му бе доста неточен. Така двата отбора се прибраха на почивка при резултат 1:0 в полза на Берое.

На почивката в игра за Берое се появи новото попълнение Еривалдо, който направи официален дебют за старозагорци. Офанзивният футболист замени Октавио.

Шест минути след подновяването на играта  Берое отбеляза втори гол. Стив Фуртадо проби по дясното крило и центрира остро в наказателното поле на съперника, където Христо Попадийн не отигра добре топката и я прати в собствената си врата – 0:2.

В 63-ата минута заралии пропуснаха отличен шанс за трети гол. Крум Стоянов напредна по крилото и комбинира с  Еривално, който пропусна от чиста позиция. Малко след това Славия имаше шанс да се върне в мача, но ударът на Емил Виячки с глава срещна гредата, а при положението е имало и засада.

В 75-ата минута появилият се като резерва Едсон Кукула, който също направи дебют за “зелено-белите”, вкара трето попадение за Берое след асистенция на Макоута. Голът обаче бе отменен поради засада.

До края на мача се игра открит футбол и имаше атаки към двете врати. Ново попадение обаче не падна и резултатът остана 2:0 в полза на Берое. Заралии записаха трети пореден успех срещу Славия, като също така нямат поражение в Овча Купел от 2012-та година.

Вижте временно класиране в ефбет лига