google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Валентин Грудев обяви, че бъдещето на Макута се решава от Берое, а не от португалския Брага

Спортният директор на Берое Валентин Грудев даде обширно интервю за “ТВ Стара Загора”, в което разкри плановете на старозагорци за три от водещите фигури в тима.

От думите му става ясно, че най-вероятно Гаюс Макута ще бъде продаден по време на януарския трансферен прозорец, докато желанието на клуба е да задържи Алиун Фал.

В същото време Грудев обяви, че вратарят Душан Перниш планира да сложи край на кариерата си след края на сезона, а юношата Иван Гошев ще става все по-важна фигура за тима.

Спортният шеф на старозагорци обяви, че отборът ще проведе подготовката си изцяло в Стара Загора, като тренировъчни лагери на друго място не се предвиждат. Отборът се събира на 6 януари, а на 8-и и 9-и са планирани традиционните медицински изследвания.

„Дисковата херния, която мъчеше Душан Перниш вече е отшумяла и той ще се включи на пълни обороти в подготовката на тима,” коментира Грудев. “Надявам се да се завърши кариерата си подобаващо в Берое. Договорът му изтича в края на първенството. В разговорите, които съм водил с него той смята, че му е дошло времето да сложи край на кариерата си.

„Душан Перниш, особено в мачовете, които ни предстоят през втория дял от шампионата, ако физически всичко е наред, неговият опит и лидерските му качества ще натежат и ще бъде от основно значение Берое.

„Иван Гошев е наш юноша, вратар със страхотни качества. Ние наблюдаваме неговите изяви. Това е добрата крачка, която се случи с него. Той е титуляр във всички мачове. Той ще се върне в отбора през следващото лято и не планираме да селектираме нов вратар.

Берое продава Макута, задържа Фал, Перниш спира в края на сезона 1

„До завършването на сезона Брага няма опция да решава какво ще се случи с бъдещето на Гюас Макута. Всичко е в ръцете на Берое. Има подписан тристранен договор между Берое, Брага и Макута. Ние единствено имаме право да решаваме. Има клауза, която позволява на Берое да откупи футболиста. Ние може да прибегнем до нея само, когато има реална оферта за Макута. Към този момент за него има много запитвания

„До края на трансферния прозорец сигурно ще прибегнем до неговата продажба. Неговият наем изтича в края на сезона. По-добре е да останат някакви средства в нашата каса. Трудно ще задържим този футболист с повторен наем или със самото закупване. Парите не са малко за рамките на нашите възможности.

„Има интерес, има отбори, които са съгласни да платят добри пари, но все още няма нищо сложено на масата за Макута.

„Алиун Фал е страхотен човек и футболист. Има запитвания за него, но нямаме желание да се разделяме с него, защото той е наш футболист и имаме договор с него за още година и половина.

„Към Макута има запитвания и от български отбори. Ние сме му поставили цена. Ако успеят да я платят и български отбори, нас това не ни интересува.

„Има запитване и към един от централните ни защитници, но това са хора, с които не планираме да се разделяме.

„Наблюдаваме доста момчета от други отбори. Имаме няколко разговора с футболисти, на които се надявам да успеем да предложим добри финансови параметри и да ги привлечем в Берое.”