Берое разби Созопол в зрелищна контрола със седем попадения
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Берое победи Созопол с убедителното 5:2 в контролна среща, която се игра в Стара Загора. Заралии доминираха през по-голямата част от мача срещу втородивизионния тим и се поздравиха с категоричен успех, който сложи край на серията им от две поредни поражения.

Преди тази среща заралии загубиха от Лудогорец и Локомотив Пловдив в efbet Лига, така че им беше нужно да възвърнат самочувствието си преди визитата на ЦСКА в събота. Участие в днешната проверка за “зелено-белите” не взеха доста от основните футболисти на тима, сред които Александър Цветков, Ибрахима Конте, Стийв Фуртадо, Гаюс Макоута и Едсон Кукула, които имат ангажименти с националните отбори. Участие в проверката не взе вратарят Душан Перниш, който продължава да се възстановява от контузия, но се включва в тренировките на тима.

Созопол откри резултата в двубоя, след като Светослав Тодоров се възползва от грешка на Георги Динков и прати топката в мрежата на Генадий Ганев за 0:1 в 13-ата минута.

Берое контролираше играта в следващите минути, но успя да изравни чак в 37-ата. Тогава Еривалдо получи добър пас пред наказателното поле, напредна и с прецизен удар вкара за 1:1. В 42-рата минута Берое направи пълен обрат Иван Минчев пусна страхотен пас към Бакалов, който копна в наказателното поле за Октавио, който с глава се разписа за 2:1.

В 53-ата минута Берое получи дузпа за игра с ръка на футболист на Созопол в наказателното поле. Зад топката застана Димо Бакалов, който не сгреши за 3:1. Десет минути по-късно Созопол върна едно попадение, след като направи бърза контра атака и Венцислав Гюзелев намали на 2:3.

Берое реагира много бързо и в 64-ата минута Алиун Фал вкара чудесен гол с глава, след като се възползва от добро центриране от корнер на Иван Минчев – 4:2.

В 87-ата минута Крум Стоянов оформи крайния резултат. Защитникът получи подаване в наказателното поле от Александър Василев и с десния крак прати топката в мрежата за 5:2.