Берое разгроми ЦСКА 1948 с 4:0 в контрола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Берое записа убедителен успех с 4:0 срещу ЦСКА 1948 във втората си контрола преди старта на новия сезон. По две попадения за заралии реализираха Гаюс Макоута и Ибрахима Конте. Двубоят се игра на стадион “Берое” в Стара Загора като почти през целия мач домакините доминираха.

Наставникът на “зелено-белите” Димитър Димитров заложи на Генадий Ганев на вратата, а пред него действаха Крум Стоянов, Илиас Хасани, Теди Мезаг и Стив Фуртадо. В средата на терена капитанът Александър Цветков си партнираше с Макоута и Иван Минчев, а в по-предни позиции действаха Конте, Алиун Фал и Октавио.

Берое поведе в резултата в 17-ата минута. Иван Минчев отне от Васил Шопов в полето на “червените”. Халфът пусна извеждащ пас към Гаюс Макоута, който от чиста позиция прати топката в мрежата за 1:0.

Три минути по-късно домакините отбелязаха второ попадение. Ибрахима Конте получи пас в половината на съперника, напредна и с удар от 20-на метра не остави шансове на Даниел Наумов – 2:0.

В 30-та минута тимът на ЦСКА 1948 имаше шанс да намали резултата. Новото попълнение на “червените” Галин Иванов шутира от дъгата на пеналта, но вратарят успя да избие. Топката попадна в Дани Младенов, който се опита да преодолее стража на заралии от малък ъгъл, но ударът бе избит в корнер.

В 57-ата минута тимът на Берое отбеляза трето попадение. Заралии отнеха топката в центъра, като Иван Минчев пусна извеждащ пас към Гаюс Макоута, който се озова очи в очи с вратаря на “червените” и отбеляза за 3:0.

В 63-ата минута Берое получи дузпа, след като Алиун Фал бе фаулиран в наказателното поле. Зад топката застана Ибрахима Конте, който не сбърка за 4:0, вкарвайки втория си гол в мача.

При този резултат завърши и приятелската среща, а двата тима ще се изправят един срещу друг още във втория кръг на новото първенство, което започва след 2 седмици.