google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Заралии победиха "черно-белите" с 3:1 на "Лаута"

Берое записа успех с 3:1 като гост на Локомотив Пловдив в приятелска среща, която се игра на “Лаута”. Попаденията за старозагорци отбелязаха Карлос Охене, Кукула и Еривалдо. Точен за “черно-белите” пък бе Лукас Салинас.

Локомотив Пловдив изигра първия си мач без Бруно Акрапович, който пое тима на ЦСКА. Неофициален дебют начело на пловдивчани направих Александър Тунчев, който надали е останал много доволен от показаното от неговите футболисти.

Двата отбора бяха без доста играчи, които имат ангажименти към националните си отбори. Локомотив Пловдив започна с Илко Пиргов на вратата, а в защита действаха Николаев, Масоеро, Гомис и Петрович. В по-предни позиции Тунчев заложи на Цветанов, Витанов, Пулизе, Салинас, Илич и Муслимович.

Наставникът на Берое Димитър Димитров заложи на Генадий Ганев под рамката, а в защита стартираха Али, Хасани, Динков и Крум Стоянов. В халфовата линия за Берое започнаха Охене, Минчев, Октавио и Бакалов, а нападението бе водено от Кукула и Алиун Фал.

Берое поведе в резултата в 38-ата минута след грешка на Илко Пиргов. Алиун Фал отне топката от стража на домакините и подаде към Кукула, който намери Охене на отлична позиция и ганаецът бе точен от воле за 0:1.

В началото на втората част заралии вкараха второ попадение чрез Кукула. Крум Стоянов направи отлично центриране за нападателя, който с мощен удар преодоля Пиргов за 0:2.

В 61-вата минута Локо Пловдив намали резултата чрез Салинас. Той получи подаване от Муслимович, справи се с футболист на съперника и с прецизен удар прати топката в мрежата на резервата Душан Перниш – 1:2.

В края на двубоя Берое вкара трети гол, като негов автор бе Еривалдо. Юношата на заралии Божидар Пенчев предизвика спасяване на вратаря на Локомотив, след което топката отиде в Еривалдо и той от близко я прати в мрежата на “черно-белите” за крайното 1:3.