google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Берое надигра Етър като домакин с 2:0 при подновяването на шампионата в среща от 21-вия кръг на efbet Лига. Заралии стигнаха до успеха с голове в края на мача, след като новото попълнение Октавио откри в 88-та минута, а Мартин Камбуров вкара втори гол в добавеното време.

Берое започна срещата с четири от своите осем нови попълнения като в игра бяха Теди Мезаг, Гаюс Макоута, Стив Фуртадо и Крум Стоянов. Нападението на тима бе водено от ветерана Мартин Камбуров.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендата на старозагорци Петко Петков, който почина през миналия месец. В 9-ата минута на срещата пък феновете на заралии направиха специална хореография в чест на Петков.

Тимът на Берое стартира по-силно срещата и правеше по-опасните атаки. В 12-та минута Фуртадо центрира от корнер, а защитникът Ангелов засече с глава, но ударът му бе неточен. Девет минути след това Ибрахима Конте комбинира с Камбуров в пеналта, а нападателят подаде за Макоута, но неговият шут мина на сантиметри от гредата.

Етър можеше да поведе в 26-ата минута, но шут на Дюлгеров разстресе напречната греда. В края на полувремето Берое имаше шансове за гол чрез Камбуров и Цветков, но вратарят на гостите Христо Иванов нямаше големи проблеми да спаси ударите на двамата.

Второто полувреме мина под пълната доминация на Берое. В 51-вата минута Камбуров стреля с глава в аут. Малко след това шут на Ангелов премина покрай вратата, а в 68-ата минута Иван Минчев стреля опасно и бе близо до попадението. Натискът на Берое се засили и в 75-ата минута резервата Октавио нацели гредата с глава.

При втория си опит Октавио обаче намери мрежата, а това се случи в 88-ата минута, когато халфът засече с глава центриране на Милан Желев.

В добавеното време Минчев предостави отлично центриране в наказателното поле за Мартин Камбуров, който оформи крайния резултат 2:0. Това бе попадение номер 229 за ветерана в елита!