Берое удари Локомотив (Пловдив) с 2:0
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Берое спечели с 2:0 срещу Локомотив (Пловдив) в първия мач от 23-тия кръг на efbet Лига.

Така старозагорци си отмъстиха за разгромното поражение с 3:0, което допуснаха в есенното издание на двубоя.

Резултатът откри новото попълнение на заралии Гаюс Макоута. Той се разписа с много красив гол от 25 метра. В 40-тата минута легендата на Локомотив – Мартин Камбуров – им отбеляза от дузпа.

В миналия кръг, Берое се добра до място в топ 6, и с този резултат го затвърди. Пловдивчани остават на второ място в класирането на отборите в efbet Лига към момента, на равни точки с Левски, но „сините“ могат да се откъснат, ако победят Славия през уикенда. Това е трета поредна победа за момчетата на Димитър Димитров. От старта на пролетния сезон, „зелените“ се наложиха над Етър (Велико Търново) и Витоша (Бистрица).

Наставникът на Берое Димитър Димитров- Херо направи само една промяна, спрямо съставът, победил Витоша. В игра влезе Ибрахима Конте, на мястото на Иван Минчев.

За „чернобелите“ се завърна Момчил Цветанов, който изтърпяваше наказание. На вратата застана Илко Пиргов, тъй като Мартин Луков лекува травма. Локомотив бе в серия от пет поредни мача, без допусната загуба. За последно пловдивчани паднаха от Лудогорец, през ноември миналата година.

Първата голова опасност дойде в 9-тата минута, когато Димитър Илиев изведе Анте Аралица зад гърба на старозагорската отбрана, хърватинът понечи да засече, но опитния Душан Перниш бе излязъл напред и отби топката. „Зелените“ отвърнаха с далечен удар на новото попълнение Макоута в 11-тата минута. Пиргов плонжира и улови топката.

5 минути по-късно, заралии имаха сериозни претенции за дузпа. Стив Фуртадо центрира, а застанали на около метър от него, Момчил Цветанов спря топката с ръка. Арбитърът Драгомир Драганов прецени, че няма основание да посочи бялата точка.

В 19-тата минута домакините създадоха и първата си по-опасна ситуация. Александър Цветков центрира, а Алиун Фал засече с глава. Пиргов обаче спаси.

В 24-тата минута Берое имаше още претенции към главния съдия. Лукас Масоеро върна доста спорен пас към Илко Пиргов. Фал се възползва и поведе топката към вратата на гостите. Опитния Пиргов предугади действията на атакуващия футболист и излезе от наказателното си поле, успя за пресече топката с крак, но впоследствие, тя се удари в ръката му. Цялата пейка на старозагорци изригна, изисквайки червен картон за вратаря. До такъв обаче не се стигна.

Почти веднага след тази ситуация, защитата на пловдивчани отново не разигра добре. Мартин Камбуров отне топката и подаде към Алиун Фал. Дейвид Малембана спря устрема на нападателя със страхотен шпагат.

По активната игра на Берое даде резултат в 36-тата минута, когато Гаюс Макоута препарира Пиргов със шут от над 25 метра. Топката облиза горната греда и влетя в мрежата.

В 40-тата минута Мартин Камбуров се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Фал. Стражът опита са изчисти, върната топка от Карагерен, от крака на Алиун Фал, но атакуващия играч падна на земята, а арбитърът отсъди 11 метров наказателен удар. Повторенията не успяха да ни убедят, че имаше контакт между Пиргов и Фал.

Треньорът на Локомотив Бруно Акрапович се ядоса толкова много на своите футболисти, че реши да направи смяна още в 41-ваата минута. Младият Николай Николаев се появи вместо Бирсент Карагерен.

В началото на втората част Алиун Фал създаде поредната опасност пред пловдивската врата. Нападателят подаде към Стив Фуртадо, който стреля от движение, но не уцели вратата. В 64-тата минута Димитър Илиев пропусна добър шанс да намали резултата. Диниш Алмейда свали с глава топката в наказателното пола, но капитанът на Локомотив се размина с нея на няколко метра от гол-линията.

До края на мача „смърфовете“ натиснаха, но не можаха да създадат опасна ситуация пред вратата на Берое.