Берое заби 4 гола на Славия и се намеси в битката за Топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отборът на Берое постигна много важна победа при гостуването си на Славия с резултат 4:2 в двубой от последния кръг на редовния сезон на efbet Лига. С този си успех заралии се доближиха на две точки от "белите" и на три пункта от четвъртия Левски, който е с мач по-малко. В герой за "зелено-белите" се превърна Алиун Фол, който вкара два гола и изработи дузпа, реализирана от Мартин Камбуров.

Отборът на Берое постигна много важна победа при гостуването си на Славия с резултат 4:2 в двубой от последния кръг на редовния сезон на efbet Лига. С този си успех заралии се доближиха на две точки от “белите” и на три пункта от четвъртия Левски, който е с мач по-малко. В герой за “зелено-белите” се превърна Алиун Фол, който вкара два гола и изработи дузпа, реализирана от Мартин Камбуров.

Славия влезе в този мач в отлична форма. “Белите” бяха в серия от 5 поредни победи в лигата и не бяха губили мач в изминналите 8 кръга. Срещу Берое обаче те не са печелили у дома от 2012 година, като загубиха 5 от общо 8-те срещи в Овча Купел. Наставникът на домакините Златомир Загорчич заложи на Стериакис под рамката на вратата, а в защита действаха Вички, Христов, Филипов и Попадийн. В центъра на терена капитанът Галин Иванов си партнираше с Милен Гамаков и Емил Стоев, а в нападение действаха Филип КръстеВ, Ради Кирилов и Цветелин Чунчуков.

Съставите на "Славия" и "Берое"

Gepostet von Beroe am Samstag, 13. Juni 2020

Берое записа успех с 3:0 над Черно море преди седмица, с което си осигури място в топ 6. Заралии са спечелили 4 от изминалите си 5 двубоя преди тази среща. Димитър Димитров заложи на същия състав, който започна и срещу Черно море в миналия кръг. На вратата бе Душан Перниш, а пред него Крум Стоянов, Теди Мезаг, Ахмед Туба и Стив Фуртадо. В средата на терена в схемата 4-4-2 действаха Макоута, Конте, Минчев и Цветков, а на върха на атакката започнаха Мартин Камбуров и Алиун Фол.

Двубоят на стадион “Славия” започна много добре за домакините. ‘Белите’ откриха резултата с известна доза късмет, след като Галин Иванов стреля от малък ъгъл и топката рикошира в бранител на Берое, след което се отби и в гредата, а Душан Перниш не реагира по най-добрия начин – 1:0.

Берое обаче бързо изравни резултата  в 13-ата минута. Стив Фуртадо получи топка отдясно на нападаението на заралии и центрира в наказателното поле на съперника, където Фол остана непокрит и с глава прати топката в мрежата за 1:1. Това бе трето попадение за нападателя с екипа на Берое, след като бе привлечен през зимата от Димитър Димитров.

Четири минути след това Камбуров стреля с глава от корнер, но в аут. Малко след това отново голмайсторът на Берео застраши вратата на Славия, но Стериакис се намеси добре и предотврати попадение. Все пак ветеранът записа името си сред голмайсторите в пореден мач. В 35-ата минута Берое получи дузпа за нарушение на Виячки срещу Фол. Зад топката застана Камбуров, който не сбърка за 1:2. Това бе гол номер 232 за нападателя в родното първенство.

ГОООООООЛ ЗА БЕРОЕЕЕЕ! "Зелените" повеждат с 2:1 в София на Славия след точно изпълнена дузпа от Мартин Камбуров, който реализира за 232 път в елита!

Gepostet von Beroe am Samstag, 13. Juni 2020

Веднага след попадението Берое имаше нов шанс за гол, но шут на Минчев мина много близо до десния страничен стълб на Стериакис. В 44-ата минута Славия изравни резултата, като отново имаше много късмет при попадението. Галин Иванов шутира от 20-на метра и топката рикошира в Теди Мезаг, като излъга Душан Перниш и влетя в мрежата на заралии – 2:2. При този резултат двата отбора се прибраха на почивка.

В началото на втората част Марин Камбуров стреля опасно от пряк свободен удар и топката мина много близо до вратата на “белите”. В 53-ата минута заралии заслужено поведоха в резултата, след като Макоута центрира отлично за Крум Стоянов и бранителят на Берое с мощен удар от воле не остави шансове на Стериакис – 2:3.

Берое предреши крайния изход на мача в 74-ата минута. Заралии направиха отлична контра атака, при която Мартин Камбуров пусна много хитър пас към Алиун Фол. Сенегалският нападател навлезе в наказателното поле на “белите” и с прецизен удар прати топката за четвърти път в мрежата на Стериакис – 2:4.

ГООООООООООЛЛЛЛЛ ЗА БЕРОЕЕЕЕЕ! Алиун Фал се разписва отново и "зелените" поведоха с 2:4 в София на "Славия"

Gepostet von Beroe am Samstag, 13. Juni 2020

В 83-ата минута Ивайло Димитров комбинира с Георги Йомов, чийто удар бе неточен. В следващите минути нямаше интересни положения пред двете врати и Берое спечели срещата в Очва Купел с 4:2, с което се доближи на две точки до Славия класирането.