Bet365 очаква Реал Мадрид да спечели дербито със Севиля
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид ще се надява да стигне до върха на таблицата в Ла Лига, когато се изправи срещу Севиля на "Естадио Алфредо ди Стефано" тази вечер

След разочарованието от отпадането в Шампионската лига, Реал Мадрид сега ще насочи вниманието си към запазване на титлата си в Ла Лига, като тази вечер се изправя срещу високо летящия отбор на Севиля в среща от 35-ия кръг на първенството. Букмейкърът Bet365 спорт дава по-нисък коефициент за успех на “Кралския клуб” и очаква възпитаниците на Зинедин Зидан да се поздравят с трите точки, които биха ги изкачили на върха в класирането в испанското първенство, след като вчера Атлетико Мадрид направи реми 0:0 като гост на Барселона.

Поражението с 0:2 от Челси в средата на седмицата означаваше, че Реал Мадрид е аут от Шампионската лига на полуфиналнaта фаза. Преди това отборът на Зинедин Зидан победи Осасуна с 2:0 в Ла Лига и ще се стреми да се върне на победния път. След като Барселона и Атлетико Мадрид направиха равенство без голове в събота, Лос Бланкос се смъкна на трето място в таблицата, но е само на три точки от лидерите Атлети и победа ще ги изпрати на върха. Реал Мадрид спечели 19 от последните си 24 домакински мача в Ла Лига, така че формата им на собствен терен е страхотна. Освен това Реал Мадрид победи Севиля в 14 от последните си 15 домакински срещи във всички състезания, така че е разбираемо защо е фаворит за успеха в неделя вечер. Неприятните новини за Зидан обаче следваха една след друга, като първо стана ясно, че Серхио Рамос е контузен и пропуска двубоя, като в навечерието на мача с травма се оказа и Ферлан Менди. Така в защита се очаква да действа халфът Федерико Валверде, който ще заеме позицията на Менди на десния бек.

Севиля е отбор, който се справя много добре и все още може да бъде в битката за титлата, въпреки поражението от Атлетик Билбао с 0;1 у дома миналия кръг. Отборът на Юлен Лопетеги в момента е четвърти в таблицата, като е на четири точки от Реал Мадрид и седем зад Атлетико. Победа над действащите шампиони ще ги върне в битката за титлата, но за Севиля това ще бъде много трудна задача. Все пак тимът на Севиля загуби само едно от последните си пет гостувания срещу отбори от Мадрид в Ла Лига (3 победи и 1 реми), като това поражение дойде срещу лидерите в лигата Атлетико Мадрид през януари по-рано тази година.

Вероятен състав на Реал Мадрид (4-3-3): Куртоа; Валверде, Милитао, Начо, Марсело; Модрич, Каземиро, Кроос; Асенсио, Бензема, Винисиус.

Вероятен състав на Севиля (4-3-3): Боно; Навас, Кунде, Диего Карлос, Акуня; Ракитич, Фернандо, Гомес; Сусо, Ен-Несири, Окампос.