google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите“ са само на крачка от мечтания трофей, който за момента е единственото отличие, което убягва на клуба, но дали "нерадзурите" няма да сложат прът в колелото, предстои да разберем

Броени часове остават до най-големия двубой в европейския клубен футбол за настоящия бурен и изпълнен с безкрайно много емоции сезон. В Истанбул един срещу друг ще се изправят Манчестър Сити и Интер, след като през последните няколко години по една или друга причина финалната среща трябваше да се изиграе в турския мегаполис, но бе измествана в други градове от УЕФА. „Гражданите“ са само на крачка от мечтания трофей, който за момента е единственото отличие, което убягва на клуба.

Ако успеят да постигнат триумф в късните часове на днешния ден, то „небесносините“ ще стигнат до требъл, какъвто до момента в английския футбол е постигал единствено техният градски съперник Манчестър Юнайтед през 1999. В Интер вече са постигали подобен требъл, като това се случи през 2010-а година, откогато е и последният успех на „нерадзурите“ в Шампионската лига.

Италианците могат да се похвалят с доста по-богата визитка и опит по отношение на отличията и изиграните финали в най-престижния европейски клубен турнир, тъй като днес Интер ще се бори за четвърта купа във витрината си.

Любопитно е, че това е първа официална среща между Манчестър Сити и Интер изобщо в историята. До момента двата тима са се срещали само два пъти и то в контроли, които се проведоха през 2010-а и 2011-а, а Сити и Интер си размениха по една победа с по 3:0.

Betano дава коефициент за победа на Манчестър Сити от 1.50 срещу 7.39 за Интер, а ставката за равенство между тях е 5.50.