Betano: Лудогорец с лек превес срещу Левски на “Герена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дербито в София е днес от 17:45ч.

Днес от 17:45ч. Левски приема шампиона Лудогорец в много важно дерби от 21-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора са в различни позиции преди срещата, като разградчани преследват ЦСКА в битката за върха, докато “сините” гледат да си подсигурят място в зона “Европа”.

Левски се намира в сериозна криза на резултати и няма победа вече десет поредни срещи в първенството. Възпитаниците на Станимир Стоилов заемат 8-о място с 31 точки, като изостават на четири от шестия Славия. Столичани записаха поражение с 0:1 от Черно море при рестарта на първенството, а след това стигнаха само до 1:1 срещу Пирин в Благоевград.

В същото време Лудогорец върви втори, като изоставането му от лидера ЦСКА е четири точки. Успех на “Герена” отново ще приближи хората на Анте Шимунджа до “червените”. Шампионите приключиха участието си в евротурнирите, след като отпаднаха след изпълнение на дузпи от белгийския Андерлехт. Така отборът ще се съсредоточи основно върху първенството, а спечелването му е голямата цел пред “орлите” до края на сезона.

Днес всичко друго от победа за Лудогорец ще е сериозен подарък за ЦСКА в битката за титлата, тъй като “армейците” ще останат еднолично на върха с поне три точки преднина.

Според онлайн букмейкъра Betano.bg разградчани имат лек превес в силите. Техният шанс за победа в София е оценен на 2.29 спрямо 3.71 за “сините” от “Герена”. Равенството е по-вероятно от победа за домакините с 3.40.