Betano накланя везните в полза на Милан в дербито срещу Рома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Още в първите двубои за 2022-ра година в италианската Серия А ни очаква страхотно дерби – Милан посреща Рома в мач от 20-ия кръг на първенството.

Срещата ще се проведе на 6 януари и е част от 20-ия кръг на Калчото. Отборът на Милан влиза като фаворит в двубоя според коефициентите на букмейкъра Betano. Доста играчи може би ще заложат на успех на тима на Стефано Пиоли. Апетитният betano бонус за спорт пък може да ви даде допълнителни средства за залози на срещата и останалите спортни събития в новия букмейкър за България.

След като бяха в различна форма в края на 2021 г., Милан и Рома влизат в новата година с вълнуващ сблъсък на Сан Сиро. Милан ще се стреми да се върне в ранната си форма от сезона, докато Рома ще се опита да запази инерцията си от края на миналата година. Милан направи страхотен старт на кампанията 2021/22 и заедно с Наполи прекара ранните етапи от сезона на върха в Серия А. Хората на Стефано Пиоли загубиха леко инерцията си към края, но все още остават втори в таблицата, на четири точки зад местния съперник Интер. „Червено-черните“ не завършиха 2021 г. по най-добрия начин, след като се поздравиха само с една победа в последните си четири мача във всички турнири. Тази победа обаче беше с 4:2 над Емполи в последния им мач за годината, което ще им даде позитивни мисли за началото на втората половина на сезона.

Милан може да се похвали с доста солиден рекорд у дома през първата половина на сезона и спечели шест от последните си девет мача в Серия А на собствен терен. Въпреки това, защитата остава проблем, тъй като те запазиха само една чиста мрежа в последните си четири мача в лигата у дома. Ето защо коефициентът в betano за Гол/Гол срещу Рома не е много висок, тъй като се очаква зрелищен двубой с попадения в двете врати.

За разлика от Милан, тимът на Рома имаше труден старт на сезона, но подобри формата си през последните седмици. Те са непобедени в последните си четири мача във всички състезания, като постигнаха три победи в тази серия. Тази поредица от резултати възобнови надеждите на Рома за класиране в евро турнирите, тъй като сега изостават на шест точки от четвъртия в подреждането Аталанта. „Вълците“ загубиха важни точки в последния си мач, след като направиха равенство 1-1 у дома със Сампдория. Рома демонстрира колеблива форма в гостуванията си този сезон като има пет поражения в последните си осем мача на чужд терен. Те също така имат трудности в отбрана и са запазили само една суха мрежа в последните си седем мача в Серия А. Ето защо според коефициентите на betano e малко вероятно Рома да се поздрави с победата срещу Милан в четвъртък.

Милан записа успех в последния си мач срещу Рома – първата среща между двата тима от този сезон в Серия А на 31-ви октомври 2021 г. „Росонерите“ се наложиха с резултат 2:1 на „Стадио Олимпико“. Златан Ибрахимович откри резултата през първата част ,а Франк Кесие удвои от дузпа след почивката. Точен за Рома пък бе Ел Шаарауи в края на двубоя. Сега „вълците“ ще се опитат да вземат реванш, но те са в серия от две поредни поражения срещу Милан и очевидно техният съперник е фаворит за спечелването на трите точки в предстоящия двубой на „Стадио Сан Сиро“.