google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Както е известно, сезон 2020/21 в испанската Ла Лига ще стартира този уикенд без публика. Освен това днес стана ясно, че фенове по стадионите в Испания няма да има до края на годината, което е неприятна новина за футболните запалянковци.

Испанските футболни фенове ще се завърнат на стадионите чак от началото на 2021 година, след като здравните служби осигурят масова ваксина против коронавирус. Новината бе съобщена от президента на Ла Лига – Хавиер Тебас.

Испанският премиер Педро Санчес заяви днес по-рано в интервю за държавната телевизия TVE, че се надява поне част от населението да получи ваксина през декември. Такъв е планът на Европейския съюз за държавите-членки. По-рано през годината обаче Тебас изрази и друго желание – да бъдат допускани зрители през септември, дори и без ваксина, така че плановете отново могат да се провалят. Първоначалните отпаднаха заради новия скок на заболявания, които вече в Испания са над 500 хиляди.

“За завръщането към познатия начин на живот и познатия изглед на стадионите, ние имаме нужда от ваксина. Надявам се това да се случи през януари или февруари”, заяви Тебас във видеоизявление, разпространено от Ла Лига.

“Премиерът каза, че ще започнем да ваксинираме хора от декември, така че този месец ще е ключов за нас. Редица други правителства също ще ваксинират за първи път по това време и аз смятам, че това ще бъде началото на края на кошмара”