Без изненада: Левандовски е номер 1 в Германия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Полският нападател Роберт Левандовски беше обявен за футболист на годината в Германия в анкета, организирана от футболното списание “Кикер”. Футболистът на Байерн Мюнхен спечели три трофея със своя клуб – Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига, като изпрати най-силният сезон в своята кариера.

32-годишният поляк спечели наградата за номер 1 в Германия за първи път, след като получи 276 гласа от анкетираните спортни журналисти. В битката за този приз, Левандовски изпревари убедително съотборниците си Томас Мюлер (54 гласа) и Джошуа Кимих ( 49).

Левандовски заби 49 гола в 38 мача в Бундеслигата и Шампионската лига през изминалия сезон. Полският нападател сподели, че е “много горд” с наградата. Той е първият чуждестранен победител в анкетата след Кевин де Бройне през 2015 година. За треньор на годината очаквано бе избран старши-треньорът на Байерн Ханзи Флик, който изпревари Юрген Клоп от Ливърпул.

През сезон 2019/2020 Левандовски стана голмайстор във всичките турнири, в които участва – Бундеслигата, Шампионската лига и Купата на Германия, като спечели и трите трофея с Байерн. Въпреки тези невероятни успехи, Лева няма да има възможност да спечели престижната награда “Златната топка” на “Франс Футбол”, която е отменена тази година поради пандемията от коронавирус.

Нападателят на Байерн е фаворит на всички за отличието, а в интервю в петък за полски спортен сайт той заяви, че би присъдил “Златната топка” на себе си.