Без изненади – Евро 2020 в ефира на БНТ, NOVA и DIEMA
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Всички мачове от първенството ще бъдат излъчени в преки предавания

Българските футболни привърженици ще имат възможност да наблюдават на живо всички срещи от финалите европейското първенство през юни и юли.

Те ще бъдат излъчени в ефира на Българската национална телевизия, както и в каналите на Нова Броудкастинг Груп. БНТ 1 и БНТ 3 ще предава 27 мача, а други 27 ще могат да бъдат наблюдавани по NOVA и DIEMA.

Любопитно е да се отбележи, че БНТ и Нова Броудкастинг Груп ще излъчат съвместно три двубоя от първенството – срещата от откриването на шампионата между Италия и Турция на 11 юни от 22.00 часа, финала на първенството, насрочен за 11 юли от 22.00 часа и един мач от груповата фаза – Франция – Унгария на 19 юни от 16.00 часа.

За първи път домакини на финалите на европейско първенство ще бъдат 12 града от различни страни – Лондон, Мюнхен, Рим, Баку, Санкт Петербург, Букурещ, Амстердам, Дъблин, Билбао, Будапеща, Глазгоу и Копенхаген.

Дебют на домакинство на финалния турнир ще направят седем страни – Азербайджан, Русия, Румъния, Република Ирландия, Унгария, Шотландия и Дания.

В коментаторския екип на БНТ влизат Ивайло Ангелов, Петър Василев, Стефан Георгиев и Петър Иванов. Едно от лицата на първенството в ефира на държавната телевизия ще бъде Илия Илиев, познат на публиката от дългогодишните си изяви в Сутрешния блок на медията, както и като водещ на студийните програми за „Лига Европа“.

От БНТ допълват, че Росен Станчев ще представя ежедневни репортажи от градовете, в които ще се играят мачовете.

Домакини на студийните програми на Нова Броудкастинг Груп ще бъдат утвърдените спортни журналисти Борислав Борисов, Петър Виденов и Мирослав Арабаджиев. Сред коментаторите на футболните срещи са Георги Драгоев, Виктор Врачев и Лъчезар Пройнов.