Гришо обмисля да направи стъпка назад
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вчера Димитров се отказа от участие в "Ролан Гарос" заради контузия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че може би е настъпил момента, в който ще трябва да започне да се подготвя по различен начин, имайки предвид зачестилите здравословни проблеми.

Вчера той водеше с 2:0 сета, 5:1 гейма и 40:0 срещу Маркос Гирон в двубой от първия кръг на Ролан Гарос, но не успя да се пребори за победата и в крайна сметка се отказа поради контузия при резултат 6:2, 6:4, 5:7, 0:3.

“За жалост два от турнирите за Големия шлем завършиха по този начин,” заяви Димитров пред БНТ. “Може би трябва да направя стъпка назад и да започна да се подготвям малко по-различно.

“Може би трябва да помислим какво не правим правилно в момента. Очевидно в един от най-важните моменти, и то при такъв резултат, просто тялото ми не издържа. Няма смисъл да стоя в мача.

“За последния мач нямам какво толкова да кажа. Опитах се до края, знаех че ми трябва само една точка – имах възможността на форхенд, пропуснах я и това е.

“Случилото се е случило, стана в такъв момент, в който аз не очаквах, нищо не мога да направя в момента.”

Димитров опита да потърси и позитиви в ситуацията.

“Може би е хубаво, че така стана, понеже ще имам време да разбера точно какво е.

“Първо, не знаем въобще какво точно е, знаем само, че мускулът се схваща постоянно, когато започна да играя. Това е единственото нещо, което знаем.

“Когато имам повече време в следващите дни с докторите, ще мога да разбера какви мерки трябва да взема, да се надяваме, че няма да се стига до операция, но следващата седмица може би ще знаем повече. За момента няма смисъл да гадая и да отивам в други мисли…”