Джокович покори Париж и спечели рекордна 23-та титла от Големия шлем
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новак Джокович стана тенисистът с най-много титли от Големия шлем

Сърбинът Новак Джокович спечели Ролан Гарос, след като победи норвежеца Каспър Рууд с 3:0 сета на финала – 7:6, 6:3, 7:5 в отделните части.

Със спечелената титла в Париж, Джокович стана тенисистът с най-много титли от Големия шлем – 23, като до днес сърбинът делеше върха с Рафа Надал, като двамата имаха по 22 трофея. Освен това сръбската тенис легенда зае първото място в световната ранглиста, измествайки Карлос Алкарас.

Също така Джокович стана най-възрастният шампион на турнира, както и единственият тенисист, който печели и четирите турнира от Големия шлем поне три пъти.

Джокович започна 34-ия си финал в турнир от Големия шлем на висота. Каспър Рууд също поддържаше добро темпо и първият сет бе много оспорван, като сърбинът го спечели с тайбрек.

Норвежецът не успя да се противопостави на Ноле във втория сет, като частта доста по-бързо отиде на сметката на Джокович. В третия сет Рууд се съвзе и показа добър тенис, както в първия сет, но Джокович успя да го пречупи и спечели със 7:5, с което затвори мача в своя полза и пренаписа историята на тениса.