Контузия в кръста отказа Григор още на старта на Ролан Гарос
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Григор напусна Откритото първенство на Франция заради травма

Григор Димитров водеше с 2:0 сета, 5:1 гейма и 40:0 срещу Маркос Гирон в двубой от първия кръг на Ролан Гарос, но не успя да се пребори за победата и в крайна сметка се отказа поради контузия при резултат 6:2, 6:4, 5:7, 0:3.

Двубоят започна с много оспорван и дълъг гейм, в който Григор успя да пробие, но след това Гирон възстанови равенството. В третият гейм българинът направи нов пробив и не изпусна водачеството. Представителят на САЩ имаше трудности да печели сервис геймовете си, като с голяма мъка измъкна петия гейм, за да намали на 2:3. Григор обаче не даде нов гейм на американеца и спечели сета с 6:2.

Във втория сет нямаше пробиви до седмия гейм, когато Маркос Гирон загуби подаването си и Григор поведе с 4:3. Този пробив се оказа достатъчен на Гришо да спечели сета с 6:4.

В третия сет Димитров започна много силно и направи два пробива, за да поведе набързо с 4:1 гейма. След това българинът спаси точка за пробив и се пребори за подаването си, с което дръпна с 5:1. В седмия гейм Григор получи три мач бола при 40:0 на сервиса на съперника, но не успя да ги реализира. В следващия гейм Димитров допусна пробив и Гирон намали изоставането си на 3:5. Американецът се доближи само на гейм до съперника след успех в оспорван девети гейм.

В следващите минути играта на българина се срина, като имаше физически проблем. Гирон направи обрат и поведе с 6:5, след което Григор взе медицински тайм аут. Въпреки това, Димитров не успя да направи нищо и допусна пробив на нула в следващия гейм и загуби сета с 5:7.

В четвъртия сет българинт физически не можеше да издържи на темпото и явно болката в кръста бе сериозна, поради което при 0:3 гейма в полза на съперника се отказа от участие в срещата.