Григор Димитров с нова категорична победа на Ролан Гарос
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българинът се справи в три сета с Емил Русувуори

Григор Димитров продължава напред без загубен сет на тазгодишното издание на Ролан Гарос, след като в мач от втори кръг победи Емил Русувуори с 3:0 сета – 7:6, 6:3, 6:4 в отделните части. Така най-добрият български тенисист се класира за трети кръг, където очаква победителя от мача Яник Синер – Даниел Алтмайер.

Гришо проби сервиса на своя съперник още в началото на мача и дръпна с 2:0, но финландецът бързо намали изоставането си и спечели подаването на Димитров за 1:2. Минути след това Гришо отново взе подаването на опонента си и водеше с 4:2 гейма след няколко минути игра. В края на сета Русувуори обаче върна пробива и изравни за 5:5. В крайна сметка първият сет се реши в тайбрек и Димитров го спечели със 7:4 точки.

На старта на втория сет двамата тенисисти си размениха по един пробив. Димитров спечели подаването си за 2:1, след което реализира пробив и дръпна с 3:1. Гришо бе категоричен на свой сервис и увеличи аванса си на 4:1. Бъллгаринът не допусна изненада, като в много дълъг и оспорван девети гейм, Гришо го спечели и взе втората част с 6:3.

В третия сет българинът отново бе по-добрият тенисист. Григор проби в третия гейм, но в шестия световният номер 46 от Финландия взе сервиса на българина и изравни за 3:3. Григор веднага реализира нов пробив за 4:3, като спечели следващите си два сервис гейма и затвори мача с 6:4 в третия сет.