Без победител в дербито между Ливърпул и Арсенал на “Анфийлд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Артилеристите" запазиха първото си място във Висшата лига

Отборите на Ливърпул и Арсенал завършиха при резултат 1:1 в най-интересния мач от 18-ия кръг на английската Висша лига. И двете попадения на “Анфийлд” бяха отбелязани през първото полувреме, като Габриел откри за “топчиите”, а Мохамед Салах възстанови равенството.

След това реми воденият от Микел Артета отбор запази първото си място във временното класиране. “Топчиите” събраха актив от 40 точки, докато техният съперник Ливърпул има 39 пункта на втората позиция.

Още в 4-ата минута Арсенал поведе в резултата на “Анфийлд”. Мартин Йодегор намери Габриел и бранителят с глава прати топката в мрежата на Алисон за 0:1.

Ливърпул притисна съперника и създаде някои добри шансове за гол преди почивката. При един от тях Мохамед Салах се разписа във вратата на Давид Рая. Египетската звезда на домакините получи подаване от Александър-Арнолд и със силен шут вкара за 1:1. За Салах това бе осмо попадение за сезона в Премиър Лийг.

През второто полувреме на “Анфийлд” възпитаниците на Юрген Клоп имаха леко предимство на терена. Арсеснал обаче се защитаваше добре и не позволи много положения пред своята врата.

Най-чистата ситуация за попадение за домакините след почивката бе удар в гредата на Александър-Арнолд в 73-ата минута.

В 82-рата минута Кай Хаверц падна твърде лесно в наказателното поле на съперника и претенциите му за дузпа не бяха уважени от главния рефер.

В следващия си мач Ливърпул се изправя срещу Бърнли като гост на 26 декември, докато лидерът Арсенал приема Уест Хем на 28 декември в среща от 19-ия кръг на първенството.