Безпощаден Ботев (Пд) завърши с усмивка турболентния сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Канарчетата" победиха с 5:0 Царско село в последния си мач тази година

Ботев (Пловдив) завърши сезона в efbet Лига по най-добрия начин – със сериозен успех с 5:0 над Царско село. Домакините бяха категорично по-добрият отбор на терена и заслужено се поздравиха с трите точки.

В началните минути домакините владееха повече топката. Първата сериозна възможност се откри пред „канарчетата“ в 14-ата минута, когато Филип Филипов получи отдясно и центрира по земя. В наказателното поле Атанас Илиев успя да стреля, но Михаил Иванов спаси.

В средата на първата част Михаил Иванов не се намеси убедително при центриране отдясно, изпусна топката, а Атанас Илиев пропусна отличен шанс да прати кълбото в опразнената врата.

В 32-рата минута обаче острието на „жълто-черните“ нямаше грешка. Шоколаров центрира в наказателното поле от пряк свободен удар. Атанас Илиев игра с глава, но не насочи топката към вратата. След разбъркване в защитата на Царско село обаче Илиев получи нов шанс да стреля и този път реализира.
Безпощаден Ботев (Пд) завърши с усмивка турболентния сезон 1
След почивката Маркиньос получи възможност да удвои преднината на своя тим, след като бе изведен зад защитата на Царско село, овладя топката и шутира, но прекалено слабо.
Безпощаден Ботев (Пд) завърши с усмивка турболентния сезон 2
В 58-ата минута домакините поведоха с 2:0. Току поаде към Мишел Еспиноса, който продължи топката към Маркиньос. Бразилецът стреля от дъгата на наказателното поле, след което топката се отби в десния стълб, рикошира в стража Михаеил Иванов и влезе в мрежата.

Десет минути по-късно Реда Рабей направи резултата класически. Французинът получи много свободно пространство, нагласи си топката на десния крак и шутира в долния ляв ъгъл.

В 80-та минута Атанас Илиев беше близо до втория си гол, но след като стигна до центриране в наказателното поле и стреля, топката се отби в лявата греда и излезе в аут.

В последните минути домакините забиха още два гола. Първо в 88-та Току получи от корнер и с техничен изстрел оплете топката в мрежата, а само две по-късно Селиф Сисе беше изведен зад защитата и с плътен удар оформи крайния резултат.

Ботев (Пд) – Царско село 5:0
1:0 Атанас Илиев 32
2:0 Иванов 58 (автогол)
3:0 Рабей 68
4:0 Току 88
5:0 Сисе 90

Стартови състави:

Ботев (Пд): Аргилашки, Младеновски, Мартинс, Илиев, Шоколаров, Бонев, Току, Рабей, Работов, Цикарски, Филипов

Царско село: Иванов, Кавдански, Марков, Георгиев, Любенов, Лесли Де Са, Попадийн, Денков, Чипев, Роси, Манев