Безстрашен Холоуей: Не се страхувам от вируса, но трябва да се отнесем сериозно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Закономерно, редица спортисти реагират на ситуацията със световната пандемия от вируса COVID-19, която само за броени дни промени плановете в живота на милиони хора. Един от последните коментари свързан с проблема дойде от бившия шампион на UFC – Макс Холоуей.

Макс е един от най-емблематичните бойци в ниските категории на организацията, свързван с комплексна подготовка във всички аспекти на боя, добро кардио и силен дух за победа. 28-годишният състезател изрази мнение, че не се притеснява за здравето си, но направи важно уточнение – спокойствието на младите не бива да бъде за сметка на по-възрастните и застрашени групи от обществото.

„Не ме е страх честно казано. Излагам се на опасност всеки ден. Но в същото време не става въпрос само за мен. Аз мога да съм преносител. Мога да нямам симптоми, а след това да ги предам на баба ми и тя да не успее да се пребори с него. И тогава какво? Всичките ми титли в UFC не могат да ме направят толкова корав, че да се справя с тази отговорност.“

Холоуей сподели, че има притеснения относно здравната система на Хаваите в ситуация на епидемиологичен шок и в случай, че хората не проявят разумност.

“На Хаваите нямаме достатъчно болнични лега. Ако само няколкостотин възрастни влязат за лечение после какво? Какво ще стане ако някой катастрофира и има нужда от интензивно лечение, а всички болници са пълни? Не знам. Никой не знае и не искам да разбирам.

Тук не става въпрос за тези от нас, които могат да се заразят и да се излекуват. Става въпрос за хората, коиот няма да могат да го преборят и ние трябва да направим нужното, за да ги предпазим. Отнесете се сериозно към социалното дистанциране. Приемете, че вече сте заразени. Дистанцирайте се, за да предпазите другите и себе си.

Когато правителството каже ‘подгответе се, но не се паникьосвайте’ това си е направо за паника. Разбирам. Но никой от нас няма нужда от 48 ролки тоалетна хартия… Ако някой има нужда от консумативи трябва да му помогнем и да споделим нашите.”

Според Холоуей всеки трябва да се грижи за себе си така, както се грижи за близките си хора.