Безупречна Цвети влезе в основната схема на Australian Open
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пиронкова се справи в два сета с рускинята Гаспарян

Примата на българския женски тенис Цвети Пиронкова надигра рускинята Маргарита Гаспарян в два сета в третия кръг на квалификациите за Australian Open и си гарантира място в основната схема на турнира от Големия Шлем, който ще се проведе през февруари.

Пловдивчанката се справи със съперничката си след изключително концентрирано представяне, записвайки победа с 6:3, 7:5 на корта в Дубай. Цвети успя да вкара едва 54 процента първи сервис, но спечели 81 процента от точките при влизането му в игра.

Пиронкова записа пет аса и две двойни грешки в мача.

Това бе втората победа на Пиронкова над мощната 26-годишна Гаспарян, като в единствения предишен сблъсък между двете – в Истанбул през 2015 година, българската тенисистка надделя с 2:1 сета.

Вчера поставената под номер 24 в пресявките Пиронкова се наложи вчера над южнокорейката На-Ле Хан с 6:0, 3:6, 6:1, а 14-ата в предварителната схема Гаспарян елиминира Мариам Болквадзе (Грузия) с 6:3, 7:6(3).

Това ще бъде 13-о участие на Australian Open за Спортист номер 1 на България за миналата година. Тя дебютира на кортовете в Мелбърн през 2006 година.

Другият представител на България в Мелбърн ще бъде Григор Димитров, който ще бъде сред поставените тенисисти