БФС имал фаворит за нов национален селекционер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шефовете на централата ще преговарят с Илиан Илиев

Ръководството на Българския футболен съюз е взело решение да не предлага нов договор на селекционера на националния отбор Георги Дерменджиев, съобщава “Тема Спорт”.

Контрактът на сегашния наставник изтича след края на мачовете в Лигата на нациите, а това означава, че от Лъвовете ще имат нов предводител след Нова година.

Според изданието фаворит за поста с днешна дата бил старши треньора на Черно море Илиан Илиев, който си извоюва завидно реноме, след като вече води Берое, Левски, Славия, Локомотив (Пловдив) и Верея в родния елит.

Шефовете на централата планирали стартиране на преговори съвсем скоро. В случай, че не се стигне до договореност, от БФС щели да се насочат към наставника на младежкия тим Александър Димитров.

“Тема Спорт” съобщава също, че за евентуален заместник на Илиев в Черно море е гласен бившият наставник на Моряците Вили Вуцов.

Източници на 7 Спорт обаче заявиха, че ръководството на варненския клуб не планира да връща на поста Вуцов, още повече, че раздялата с Илиев съвсем не била сигурна.

Тази вечер България гостува на Ирландия в Дъблин, а Дерменджиев ще изведе националите за последен път.