БФС: Отлагаме първенството при 10 заразени играча, в поне 5 отбора
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българският Футболен Съюз обяви три правила, които ще следва, при неблагоприятно развитие на пандемията от коронавирус. От футболната централа обявиха при какви условия ще се отлагат мачове или пък директно ще прекъснат първенствата.

Ето и какво гласи официалното съобщение на футболния съюз:

С наближаването на старта на професионалния футбол в България – 7-ми август 2020 и предвид продължаващата епидемиологична обстановка в страната, БФС уведомява всички професионални клубове, че от началото на новия сезон във efbet Лига и Втора лига влизат в сила следните правила за действие при възникване на форсмажорни ситуации, причинени от коронавируса.

  1. Мач от професионалния футбол може да бъде отложен, ако в един от клубовете, участващи в срещата, има повече от 10 състезатели, с положителни проби за COVID-19
  2. Първенство в Първа лига може да бъде прекратено, ако едновременно поне 10 състезатели, от най-малко пет клуба, са дали едновременно положителна проба за коронавирус. За Втора лига условието е 10 състезатели, в поне седем клуба.
  3. Гореспоменатите правила са приети, по предложение на Медицинската комисия към БФС, която е оторизирана да потвърди случауте на положителни проби за коронавирус в отборите от професионалния футбол.