google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сини" и "червени" ще се срещнат на 7 октомври

Българският футболен съюз извърши промяна на датата на сблъсъка между ЦСКА и Левски. Дербито от 13-ия кръг на efbet Лига ще се проведе 7 октомври след направената корекция от футболната ни централа. Началният час на сблъсъка е без промяна – главният рефер ще надуе свирката в 14:45 часа.

До смяната на датата на най-голямото дерби в българския футбол се стигна, след като БФС първоначално без много да мисли насрочи двубоя за 8 октомври, когато се провежда и софийския маратон. Както е известно, маршрутът на маратона минава през Националния стадион „Васил Левски“, където по същото време трябваше да се проведе двубоя между “сини” и “червени”.

От БФС се оправдаха за необмисленото си първоначално решение, като излезнаха със следното съобщение: „Консенсусното решение е резултат от принципната позиция на Българския футболен съюз, че спокойствието и сигурността на гражданите и опазването на обществения ред по време на, преди и след двубоите, са водещ приоритет за всички страни във футболния процес“.

През миналия сезон тимовете на ЦСКА и Левски се срещнаха 3 пъти. Левски записа победа с 2:0 в първия мач, а второто дерби завърши без попадения. Последната среща от сезона в плейофите бе спечелена от “армейците” с 2:0.