БФС реши: Форматът на efbet Лига остава непроменен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
И през сезон 2021/22 елитната ни лига ще остане с 14 отбора

Изпълкомът на БФС е взел решение днес форматът на efbet Лига през сезон 2021/22 да остане непроменен и първенството да бъде съставено то 14 отбора. От сезон 2022/23 обаче шампионатът ще бъде от 16 клуба, като системата и баражите остават същите.

Това обяви президентът Борислав Михайлов на пресконференция след проведените разговори.

“Изпаднал отбор няма никакво морално право да участва в същата група и се губи спортната същност на състезанието. Не е ставало въпрос да се попълва групата от изпаднали отбори, а с по-долно класирани във Втора лига. Те обаче са с по-малки възможности като инфраструктура. Затова тази година форматът остава непроменен”, заяви той.

“От следващия сезон вече отборите ще са 16, като по тази причина през сезон 2021/22 ще има само един изпаднал тим – този на 14-то място, а пък 13-ият ще играе бараж за мястото си в елита срещу завършилия четвърти във Втора лига. Така в края на сезона директно в efbet Лига ще влязат нови три отбора.”, допълни той.

Първенствата в efbet Лига и Втора лига ще започнат през уикенда на 23-26 юли и ще продължат до 20-23 май 2022 година, като до края на месец май трябва да се изиграят и баражите. Финалът за Купата на България следващия сезон ще е на 11 май 2022 година.

Срещата между ЦСКА и Лудогорец, която ще определи носителя на Суперкупата на България е насрочена на 17-ти юли. Мачът ще се проведе на Националния стадион “Васил Левски”