Добави коментар
Петър Костадинов не отсъди две дузпи в полза на Черно море

Съдийската комисия при Българския футболен съюз спря правата на рефера Петър Костадинов, който ръководи срещата в Първа лига между Черно море и Етър, аргументирайки се с “важни грешки”, повлияли на изхода на двубоя.

Моряците останаха крайно недоволни от съдийството на Костадинов в двубоя, който в крайна сметка загубиха с 1:0. Най-фрапатните пропуски на арбитъра бяха неотсъдените две дузпи в полза на тима на Илиан Илиев.

Нещо повече, при първия инцидент, в който Леандро Андраде бе фаулиран от Кольо Станев в наказателното поле, Илиев бе санкциониран с жълт картон за протест.

Ето и пълното съобщение на комисията:

На свое заседание СК при БФС разгледа представянето на Петър Костадинов в срещата ПФК Черно море – ФК Етър и смята, че той е допуснал три явни важни грешки, които са повлияли на крайния резултат. Същият е получил много ниска оценка от съдийския наблюдател и Комисията спира правата му до началото на плейофната фаза в Първа професионална лига, а след това ще съдийства единствено във Втора професионална лига.

На 22.12.2020г. ще се проведе заседание на СК при БФС, на което ще бъде направен анализ на представянето на съдиите, асистентите и съдийските наблюдатели. Комисията е твърдо решена да подобри качеството на съдийството и няма да се поколебае да преразгледа ранглистите за пролетния дял от първенствата. Съдии показали колебание в своята работа, ще ръководят срещи в по-долните групи на първенствата на БФС.

Добави коментар
Гласувай: