Битката за Пловдив приключи с два късни гола и без победител
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
След две попадения в последните десет минути дербито завърши без победител

В среща която бе изпълнена с много емоции и положения, Ботев и Локомотив не успяха да излъчат победител в “битката за Пловдив” и завършиха наравно при резултат 1:1 в голямото дерби на 24-тия кръг на efbet Лига.

И двете попадения паднаха през последните десет минути на редовното време от двубоя, когато Антоан Бароан откри в 81-ата минута след като преодоля Хоркаш, но само две по-късно Яспър Ван Хертъм си отбеляза нещастен автогол, като по този начин беше оформен и крайния резултат.

Двамата треньори бяха заложили на схема с трима бранители и в началните минути не видяхме точен удар към нито една от двете врати, като той бе факт половин час след началото на срещата от Николай Минков, но той бе слаб и неефективен. Така на полувремето двата отбора отидоха на почивка без да си отбележат гол.

Ботев дочака своя момент и откри резултата в 81-ата след страхотна контраатака. Нади преодоля трима играчи на Локомотив и комбинира с Мартенс на левия фланг, който с външен фалц с десния крак изведе по прекрасен начин Бароан зад защитата. Нападателят премина покрай Хоркаш и на празна врата вкара за 1:0.

Само две минути по-късно обаче Локомотив възстанови равенството, но не и без малко късмет. Димитър Илиев намери отлично Георги Каракашев, който с поемането на топката елиминира двама играчи на Ботев, влезе отдясно в наказателното поле и опита да центрира към втора греда за Сорга, но там Яспър Ван Хертъм подложи крак в опита да пресече подаването, но вместо това вкара топката в собствената си врата – 1:1.

След 116-ото издание на дербито Ботев продължава да заема 10-ото място в класирането с актив от 27 точки, докато Локомотив остава пети с 40 точки, с точка по-малко от четвъртия Левски, който по-рано днес спечели визитата си на Арда (Кърджали) и изпревари „смърфовете“.